Hoeveel kost adverteren op 3FM?

Jouw advertentie op 3FM kost vanaf ongeveer € 10.000,- per maand. Er zijn maadindexen van toepassing. Dat wil zeggen dat sommige maanden goedkoper, en sommige maanden duurder zijn om te adverteren.

Gratis testcampagne t.w.v. € 29,-

Krijg een korte campagne gratis om radio reclame maken te proberen. 5 sec commercial, wij spreken de voice-over in en deze wordt 2.500 keer landelijk beluisterd.

Letterlijk gratis. Stopt vanzelf. Alleen voor bedrijven.

Waarom kiezen voor adverteren op 3FM?

Het was vroeger een hele, hele grote zender, dat 3FM. Tot de grote uittocht een aantal jaar geleden van een aantal populaire DJs. Tegenwoordig luistert een vaste schare fans naar 3FM en er gaat het gerucht dat Ruud de Wild en mogelijk ook Frank Dane gaan verkassen naar 3FM.

De gemiddelde 3FM luisteraar is iets vaker een man dan een vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt zo ergens in de doelgroep 20-49 jaar. Het is lastig om met alleen reclame op 3FM een compleet merk te bouwen. Je zou dan iets breder naar radio adverteren kunnen kijken. Het marktaandeel van 3FM is ongeveer 3,5% op de doelgroep 20-49 jaar. Omdat dit niet zo hoog is, gaan er al langere tijd geruchten over samenvoeging met radio 5 of radio 2.


Goedkoper adverteren dan 3FM?

Misschien heb je al de knoop doorgehakt dat je naast platformen als Google Ads ook radio wil inzetten. Dan zijn er ook nog alternatieven mogelijk. De 3FM's van deze wereld kunnen je bereik alleen maar op basis van alles of niets aanbieden. Immers: iedereen die luistert hoort je spot, of niemand hoort het als je de Radio 2 kosten te duur vindt. Tegenwoordig kan dat veel slimmer; er zijn alternatieven die slim kunnen opknippen zoals Switch Network. Wij knippen zendtijd slimmer op, waardoor ook kleinere campagnes mogelijk zijn, zonder dat je campagne daar minder effectief van wordt. Integendeel: doordat onze radioreclame tarieven het laagste liggen in heel Nederland heb je ook veel sneller rendement van je campagne.

adverteren 3FM

kosten radio adverteren 3FM

Switch heeft alle tools om een succesvol bedrijf te bouwen!

Richt je op heel Nederland. Zo krijg je meer bezoekers voor minder geld, kun je zelf achterhalen wat goed werkt en verkoop je meer.

  • Dagrapportage met luisteraars op spotniveau!
  • Campagnes zelf aanpassen in het dashboard!
  • Het laagste CPM-tarief van de radiowereld!