Mis dit webinar niet: "Hoe maak je radio adverteren meetbaar?" -> Woensdag 20 december 10.00 uur Aanmelden

Wat kost een reclamespot op Radio 538?

Je betaalt op Radio 538 een van de hoogste secondetarieven in radioland: gemiddeld €31,60 per seconde als je kiest voor 6-24 van ma-zo. Daarmee is de zender relatief duur vergeleken met de rest.

Gratis testcampagne t.w.v. € 29,-

Krijg een korte campagne gratis om radio reclame maken te proberen. 5 sec commercial, wij spreken de voice-over in en deze wordt 2.500 keer landelijk beluisterd.

Letterlijk gratis. Stopt vanzelf. Alleen voor bedrijven.

Waarom adverteren op Radio 538?

Radio 538 heeft een behoorlijk breed luisteraarsprofiel. Dat wil zeggen dat er zowel jonge als oudere luisteraars luisteren en dat je er zowel mannen als vrouwen goed kunt bereiken. Toch is de zender niet in de winnende mood. Sinds het vertrek van topdj Edwin Evers kwakkelt de zender flink en verliest veel terrein op rechtstreekse concurrent Q-Music.

Toch behaalt Radio 538 nog een mooi marktaandeel. Met meer dan 12% is de zender nog steeds een top 3 zender in Nederland op de doelgroep 20-49. Ook hoopt de zender met het aantrekken van Dave Minneboo, de drijvende kracht achter succes van Q-Music, de weg omhoog terug te vinden.


Goedkoper adverteren dan op Radio 538?

Het nadeel van Radio 538 is dat deze onder de Talpa paraplu valt, waardoor je gestimuleerd wordt om alle zenders van Talpa af te nemen. Dat kan aantrekkelijk zijn, maar vraagt wel een groot startbudget. Er zijn andere initiatieven waar je goedkoop radio adverteren kunt vinden.

adverteren Radio 538

kosten radio adverteren Radio 538

Switch heeft alle tools om een succesvol bedrijf te bouwen!

Richt je op heel Nederland. Zo krijg je meer bezoekers voor minder geld, kun je zelf achterhalen wat goed werkt en verkoop je meer.

  • Dagrapportage met luisteraars op spotniveau!
  • Campagnes zelf aanpassen in het dashboard!
  • Het laagste CPM-tarief van de radiowereld!