Meld je radiostation aan

voor de pilot

E-mail*
Jouw volledige naam*
Zendernaam*
Website*
Streamurl (playlistfile of direct naar audiostream)*
Luisteraarsurl (waar wij kunnen zien hoeveel luisteraars je hebt)*
Servertechniek*

Al 30 zenders hebben zich aangemeld. Laatst berekend: 2021-09-22 23:21:24

Je hebt nog maar:

Draai je dan nog niet mee met de pilot? Dan kun je niet meer meepraten over vergoedingen en voorwaarden. Dat is namelijk exclusief voor pilotdeelnemers.

Hoe werkt het voor radiozenders?

Je vult je reclameblokken in

Na aanmelding krijg je een spreadsheet waarin je kunt invullen op welke momenten in de week je reclameblokken hebt. Die gebruiken wij om spots op in te delen. Je bepaalt zelf hoe lang de blokken zijn, hoe laat en op welke dagen.

Wij gaan adverteerders zoeken

Zij kunnen campagnes starten in ons syteem. Het systeem verdeelt de spots over alle zenders en blokken. Het kan zijn dat het blok dus wisselt van inhoud. Er zit een standaard een scheidingspingel op begin, eind en tussen spots maar die kan uit op verzoek. Zo kun je bijvoorbeeld je huidige reclames en onze reclames naadloos achter elkaar aan draaien.

Je laadt zelf een mp3 op een vaste URL in

Je voegt dus zelf een vaste URL toe aan de automatisering. Ongeveer 5 minuten voor het blok start staat de nieuwste MP3 klaar. Als je dit dus slim opbouwt hoef je nooit iets met de hand te doen.

Belangrijke informatie

 1. We starten met een pilot. Tijdens de pilot krijg je geen inkomsten en is adverteren gratis. Dit doen we om te kijken of het systeem goed werkt en of er animo voor is. We houden in de gaten dat dit geen ongewenste situaties oplevert en er zit een maximum aan wat adverteerders kunnen inplannen. Je kunt tijdens en na de pilot zelf bepalen of je door wil gaan.
 2. Je wil natuurlijk graag weten wat je er potentieel mee kunt verdienen. Op dit moment weten we dat nog niet exact, maar het idee is om richting een aanzienlijk lagere CPM-prijs (kosten per 1000 contacten) toe te werken dan traditionele radio en andere typen marketing. Dit doen we omdat onze bereikcijfers niet heel accuraat zijn. Daarom vinden we het belangrijk om het zo aantrekkelijk te maken voor adverteerders dat zij met boerenverstand snappen dat het een goede deal is. We baseren je uitbetaling op het aantal luisteraars dat wij automatisch bijhouden. Reken niet op gouden bergen, maar als je ruime blokken opgeeft en we veel adverteerders kunnen trekken dan telt het per dag al snel op.
 3. We weten nog niet of we het profit of non-profit gaan organiseren. Wij krijgen mogelijk onze vergoeding in de toekomst door het verschil in inkoop en verkoop van zendtijd. Van dat bedrag betalen we het investeren, uitbouwen en onderhouden van het Switch Network.
 4. Verkeer dat je in Shoutcast/Icecast staat centraal in het bereik op basis waarvan je in de toekomst wordt uitbetaald. Voor frequenties gaan we werken met een fictief bereik, maar omdat we een extreem meetbaar bereik willen aanbieden aan adverteerders zal dit een klein gedeelte van je vergoeding zijn. Ook als je denkt dat daar het gros van je luisteraars zit. Dat doen we om de propositie richting adverteerders zo meetbaar en transparant mogelijk te houden.
 5. Wil je je luisteraars niet teveel lastig vallen met reclames? Maak je blok zo kort als je wil met een minimum van 20 seconden.

Wanneer kun je meedoen?

Om mee te kunnen doen moet je voldoen aan de volgende richtlijnen:

 1. Je station richt zich primair op Nederlanders en heeft minimaal een aantal Nederlandse jingles, items of programma's.
 2. Je station draait op een Shoutcast- of Icecast-server of heeft een pagina waar we de realtime luisteraars kunnen ophalen.
 3. Onze crawler kan de luisteraars van de Shoutcast- of Icecast-server op elk moment automatisch ophalen.
 4. Je bent bekend en akkoord met bovenstaande belangrijke informatie.
 5. Je hebt een bedrijfsmatige licentie nodig voor BUMA-rechten. Via Stichting Webcasting ben je goedkoper uit dan via BUMA zelf.
 6. Je hebt de vereiste licenties voor muziekgebruik zoals BUMA en SENA. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Meld je aan voor de pilot!

Wil je niet meedoen?

Help ons dan door constructief aan te geven waar het hem in zit dat je niet mee wil doen. Dat helpt ons het initiatief te verbeteren. Het helpt als je vertelt welke zender je bent en hoe we je kunnen bereiken als we nog vragen, maar dat is niet verplicht.


Wij geloven in kleine radiozenders

We zijn dit project gestart uit liefde voor de kleinere radiomaker. Daar wordt de echte ambachtelijke radio nog gemaakt, maar zij kunnen geen vuist maken tegen de grote bedrijven. We weten nog niet of dit project slaagt en waar het naar toe kan groeien, maar het hoofddoel is en blijft het ondersteunen van kleine zenders.

Wie doen er al mee?

Een kleine greep uit de deelnemende zenders:

 1. DNO
 2. Domstad radio
 3. HTR radio
 4. Ideaal FM
 5. JammFM
 6. JINX Radio
 7. LokaalLive
 8. Lokale omroep zeewolde
 9. Meer Vandaag
 10. Omroep Tholen
 11. Radio Emmeloord
 12. Radio Excellent
 13. Radio Jupiter AM
 14. Radio Monique 918
 15. Radio Seabreeze
 16. SPIX

Meld je net als hen aan voor de pilot!

Regel alles zelf in het dashboard

Switch Network is het enige advertentienetwerk voor radiocommercials waar je zelf alles kunt regelen in je dashboard. Na aanmelding krijg je direct toegang en kun je zelf campagnes maken, spots wisselen, schema's inzien en meer! Dat geldt zowel voor adverteerders, als voor zenders. Zo kun je zelf instellen of je wel of geen pingel wil, welke doelgroepen je goed bereikt en kun je binnenkort ook realtime je prestaties en vergoedingen inzien.

Meld je aan!