Mis dit webinar niet: "Hoe maak je radio adverteren meetbaar?" -> Woensdag 20 december 10.00 uur Aanmelden

Hoeveel kost adverteren op Radio 2?

Adverteren op Radio 2 kost naar schatting vanaf €10.000,- per maand. Populaire maanden zijn duurder en minder populaire zijn goedkoper. Er zijn alternatieven om goedkoper te adverteren op andere, vergelijkbare radiozenders.

Gratis testcampagne t.w.v. € 29,-

Krijg een korte campagne gratis om radio reclame maken te proberen. 5 sec commercial, wij spreken de voice-over in en deze wordt 2.500 keer landelijk beluisterd.

Letterlijk gratis. Stopt vanzelf. Alleen voor bedrijven.

Waarom kiezen voor adverteren op Radio 2?

Radio 2 was tot kort geleden de marktleider in 10+ (leeftijdsgroep). Dat wil vrijvertaald zeggen dat je met een campagne op Radio 2 de meest unieke mensen bereikt als je niet kijkt naar leeftijd. Het voordeel daarvan is dat je een merk snel kunt laden onder een grote groep mensen, het nadeel is dat je ze altijd allemaal moet bereiken (en dus ook moet betalen). Radio 2 heeft een heel gemiddeld luisteraarsprofiel, maar de gemiddelde luisteraar is wel wat ouder dan de gemiddelde Nederland. Radio 2 is dus vooral interessant als het niet erg dat er een wat jongere doelgroep mist.


Goedkoper adverteren dan Radio 2?

Misschien heb je al de knoop doorgehakt dat je naast platformen als Google Ads ook radio wil inzetten. Dan zijn er ook nog alternatieven mogelijk. De Radio 2's van deze wereld kunnen je bereik alleen maar op basis van alles of niets aanbieden. Immers: iedereen die luistert hoort je spot, of niemand hoort het als je de Radio 2 kosten te duur vindt. Tegenwoordig kan dat veel slimmer; er zijn alternatieven die slim kunnen opknippen zoals Switch Network. Wij knippen zendtijd slimmer op, waardoor ook kleinere campagnes mogelijk zijn, zonder dat je campagne daar minder effectief van wordt. Integendeel: doordat onze radioreclame tarieven het laagste liggen in heel Nederland heb je ook veel sneller rendement van je campagne.

adverteren Radio 2

kosten radio adverteren Nederland

Switch heeft alle tools om een succesvol bedrijf te bouwen!

Richt je op heel Nederland. Zo krijg je meer bezoekers voor minder geld, kun je zelf achterhalen wat goed werkt en verkoop je meer.

  • Dagrapportage met luisteraars op spotniveau!
  • Campagnes zelf aanpassen in het dashboard!
  • Het laagste CPM-tarief van de radiowereld!