Wat zijn de tarieven voor radioreclame?

De radioreclame tarieven zijn in 2022 voor instappers een paar honderd euro per maand op lokale of regionale zenders tot ongeveer €10.000,- per maand op grote landelijke zenders. Er zijn ook nieuwe initiatieven waar de radioreclame kosten veel lager zijn, zie onder.

Gratis testcampagne t.w.v. € 29,-

Krijg een korte campagne gratis om radio reclame maken te proberen. 5 sec commercial, wij spreken de voice-over in en deze wordt 2.500 keer landelijk beluisterd.

Letterlijk gratis. Stopt vanzelf. Alleen voor bedrijven.


Waarom verschillen de radio reclame kosten zo?

De tarieven voor adverteren op de radio hangen samen met het bereik dat een zender heeft. Als een zender meer unieke mensen per maand bereikt, is het vaak duurder. Ook als jouw campagne deze extra mensen helemaal niet bereikt. Dit heeft onder andere te maken met termen als netto bereik, maar ook met prestigekwesties. Sommige bedrijven betalen meer om op een grote zender te zitten. Hetzelfde zie je bij voetbalsponsoring: sponsoring bij Feyenoord is duurder dan bij FC Groningen, terwijl ze allebei in de Eredivisie spelen. Als je instapt en de radio reclame prijs voor jou nieuw is: kies eerst voor de kleinere partijen in plaats van direct de hoofdprijs te betalen voor adverteren op de grote radiozenders.


Goedkoop adverteren op de radio

Er zijn naar schatting honderden radiozenders in Nederland. Er zijn maar een paar grote partijen die je vast kent, maar er zijn heel veel kleinere radiozenders. Als je de radio adverteren kosten wil drukken, dan kun je beter kiezen voor een groepje kleinere radiozenders. Bijvoorbeeld bij Switch Network. Wij knippen zendtijd slimmer op, waardoor ook kleinere campagnes mogelijk zijn, zonder dat je campagne daar minder effectief van wordt. Integendeel: doordat onze radioreclame tarieven het laagste liggen in heel Nederland heb je ook veel sneller rendement van je campagne.

radioreclame tarieven

kosten radio adverteren Nederland

Switch heeft alle tools om een succesvol bedrijf te bouwen!

Richt je op heel Nederland. Zo krijg je meer bezoekers voor minder geld, kun je zelf achterhalen wat goed werkt en verkoop je meer.

  • Dagrapportage met luisteraars op spotniveau!
  • Campagnes zelf aanpassen in het dashboard!
  • Het laagste CPM-tarief van de radiowereld!