Adverteren BNR | Switch Network

Hoeveel kost adverteren op BNR?

Adverteren op BNR Nieuwsradio kost €9,74 per reclameseconde als je kiest voor maandag t/m zondag van 6 uur tot middernacht uitzenden. In maandtermen komt dit al snel neer op een paar duizend euro per maand.

Probeer het BNR alternatief: Switch

Grote zenders als BNR zijn relatief duur. Je kunt dezelfde doelgroep veel goedkoper bereiken met Switch. Probeer het helemaal gratis:

Start gratis

Waarom kiezen voor adverteren op BNR?

Lang niet iedereen kent BNR goed. BNR is een zender die geen muziek uitzendt, maar alleen maar nieuwsprogramma's brengt. Het heet niet voor niets nieuwsradio, ze gebruiken het financiele nieuws van het Financiele Dagblad is hun shows aangezien dat ook het moederbedrijf van BNR is. BNR Adverteren doe je als je op zoek bent naar het bereiken van welstandigen (mensen met veel geld), B2B (als ondernemers je doelgroep zijn) of als je hoogopgeleiden zoekt (ze profileren zichzelf als HBO+).

Het marktaandeel op 20-49 jaar van BNR is 0.8%. Dat mag je gerust laag noemen vergeleken met de rest. Toch is BNR een interessante partij om te adverteren. Ze bereiken zo'n selecte doelgroep dat als je wat met massa adverteren wil doen, je bijna wel bij BNR uitkomt. Het is de enige radiozender die zich zo specifiek profileert.

Goedkoper adverteren dan op BNR?

Het kan best zijn dat je er al uit bent dat je naast bijvoorbeeld een Google Ads ook radio wil inzetten om een zakelijke doelgroep te bereiken. Toch kan het niet altijd uit om meer te betalen voor een selecte doelgroep. Immers, als je een paar miljoen mensen bereikt, dan zitten er net als op BNR ook altijd ondernemers bij. Het gaat dus vooral om het tarief relatief gezien. Er zijn innovaties zoals Switch Network waarmee je kunt adverteren op de radio voor zo'n laag tarief, dat het als goede toevoeging in je mix kan dienen. Wij knippen zendtijd slimmer op, waardoor ook kleinere campagnes mogelijk zijn, zonder dat je campagne daar minder effectief van wordt. Integendeel: doordat onze radioreclame tarieven het laagste liggen in heel Nederland heb je ook veel sneller rendement van je campagne.