Wat is STER?

STER is het reclamebedrijf bij de Nederlandse Publieke Omroep. STER staat voor Stichting Etherreclame en richt zich op radio, TV en online advertenties. De inkomsten van de STER komen ten goede aan de Nederlandse staatskas.

Gratis radio masterclass

Leer hoe radio adverteren werkt op alle zenders in Nederland. Krijg 33 pagina's aan pro tips! Download start direct.

STER

STER heeft een gigantisch bereik omdat alle NPO zenders op radio en TV bij STER horen. De STER probeert met toegankelijke prijzen de advertentiemarkt een beetje open te breken en slaagt daar redelijk in.

STER logo

Wat valt er onder STER?

Voor radio gaat het om: NPO Radio 1, NPO Radio 2, 3FM, NPO Radio 4 en NPO Radio 5.
Voor TV gaat het om NPO1, NPO2 en NPO3.

Waarom adverteren bij STER?

STER Adverteren doe je vooral om een wat oudere doelgroep te bereiken. Denk aan ouders met kinderen die het huis uit zijn gegaan. Adverteren op Radio 2 of andere zenders kan relatief toegankelijk zijn omdat STER campagnes vanaf 10.000 euro accepteert.

Wat is het verschil tussen STER en Switch Network?

In bereik is STER groter dan Switch. Wel is het startbudget bij Switch Network veel lager dan bij STER. Daardoor kan de drempel wat hoger zijn om bij STER in te stappen. Het voordeel van STER is dat er een aantal hele grote zenders zijn, waardoor je met 1 campagne al veel mensen kunt bereiken.adverteren STER

Met Switch ben je goedkoper op de radio dan waar dan ook!

Richt je op heel Nederland. Zo krijg je meer bezoekers voor minder geld, kun je zelf achterhalen wat goed werkt en verkoop je meer.

  • Dagrapportage met luisteraars op spotniveau!
  • Campagnes zelf aanpassen in het dashboard!
  • Het laagste CPM-tarief van de radiowereld!