Ad Alliance | Switch Network

Wat is Ad Alliance?

Ad Alliance is het advertentienetwerk van RTL. Het is een samenvoeging van het oorspronkelijke Branddeli en de bestaande advertentietak van RTL Nederland. Ad Alliance specialiseert zich in video advertenties op TV en online.

Probeer het Ad Alliance alternatief: Switch

Ad Alliance is relatief duur. Je kunt dezelfde doelgroep veel goedkoper bereiken met Switch. Probeer het helemaal gratis:

Start gratis

Ad Alliance

Ad Alliance is een advertentienetwerk dat zich specialiseert in video advertenties. Influencers, prerolling, TV spots en ook Branded Content zijn de specialiteiten. De core doelgroep is 25-54 jaar.

Wat valt er onder Ad Alliance

Je zult vele merken kennen die hier onder vallen, zoals: Videoland, RTL XL, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Z, Ziggo Sport, Eurosport, Comedy Central, 24 Kitchen, Discovery, TLC, MTV, National Geographic, Fox, Disney XD, Nickelodeon, History, Xite, AT5 en nog veel meer.

Waarom adverteren bij Ad Alliance?

Als video adverteren je ding is, dan zit je bij Ad Alliance goed. Ook zitten er een paar grote online merken in het netwerk zoals RTLNieuws.nl en Buienradar.nl. Ad Alliance mist de optie om op radio te adverteren, maar heeft wel een samenwerking met DPG Media, die op haar beurt weer eigenaar is van Q-Music.

Wat is het verschil tussen Ad Alliance en Switch Network?

Ad Alliance is echt een videonetwerk. Switch Network is juist een radio netwerk. Denk dus goed na over welk medium je kiest. Veel adverteerders kiezen voor beeld in plaats van zonder beeld, maar reken goed mee wat dit kost. Voor de kosten van 1 TV-spot kun je soms wel 7 of 8 radiocommercials van dezelfde lengte uitzenden.