Adverteren 3FM | Switch Network

Hoeveel kost adverteren op 3FM?

Jouw advertentie op 3FM kost vanaf ongeveer € 10.000,- per maand. Er zijn maadindexen van toepassing. Dat wil zeggen dat sommige maanden goedkoper, en sommige maanden duurder zijn om te adverteren.

Probeer het 3FM alternatief: Switch

Grote zenders als 3FM zijn relatief duur. Je kunt dezelfde doelgroep veel goedkoper bereiken met Switch. Probeer het helemaal gratis:

Start gratis

Waarom kiezen voor adverteren op 3FM?

Het was vroeger een hele, hele grote zender, dat 3FM. Tot de grote uittocht een aantal jaar geleden van een aantal populaire DJs. Tegenwoordig luistert een vaste schare fans naar 3FM en er gaat het gerucht dat Ruud de Wild en mogelijk ook Frank Dane gaan verkassen naar 3FM.

De gemiddelde 3FM luisteraar is iets vaker een man dan een vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt zo ergens in de doelgroep 20-49 jaar. Het is lastig om met alleen reclame op 3FM een compleet merk te bouwen. Je zou dan iets breder naar radio adverteren kunnen kijken. Het marktaandeel van 3FM is ongeveer 3,5% op de doelgroep 20-49 jaar. Omdat dit niet zo hoog is, gaan er al langere tijd geruchten over samenvoeging met radio 5 of radio 2.