Adverteren Radio 1 | Switch Network

Hoeveel kost adverteren op Radio 1?

Als je zou willen adverteren op radio 1, dan kost je dat vanaf €10.000,-. Dat is namelijk het startbudget dat je nodig hebt voordat de STER uberhaubt de telefoon opneemt.

Probeer het Radio 1 alternatief: Switch

Grote zenders als Radio 1 zijn relatief duur. Je kunt dezelfde doelgroep veel goedkoper bereiken met Switch. Probeer het helemaal gratis:

Start gratis

Waarom kiezen voor adverteren op Radio 1?

De luisteraar van Radio 1 is over het algemeen vrij oud. Voor jouw beeld; het marktaandeel van Radio 1 op de leeftijd 20-49 is zo'n 3%. Terwijl het best een grote zender is. Veel luisteraars zijn 50+. Het format van Radio 1 is vooral gebaseerd op nieuws en live verslag. Dat maakt het een interessante zender als je een koppeling met de actualiteit zou willen maken.

Voor veel adverteerders is Radio 1 niet per se heel interessant om daar te adverteren. Je zult zien dat je boodschap toch vaak bedoeld is voor de doelgroep 20-49. Wil je iets met radio 1 doen, zoek dan de combinatie met andere zenders op. Adverteren op de radio is een kwestie van een goede mix samenstellen. Daarin passen vaak meerdere aanbieders.

Goedkoper adverteren dan op Radio 1?

Je zet vast al Google Ads in. Dat heeft als voordeel dat het verkeer dat je daarmee binnenhaalt ook past bij jouw product. Toch zit daar een grens aan. Als je nieuwe markten wil aanbieden, dan moet je slimmer zijn. Een initiatief als adverteren op de radio via Switch Network kan daarvoor een handige tip zijn. Daar adverteer je voor zo'n laag tarief, dat het als goede toevoeging in je mix kan dienen. Wij knippen zendtijd slimmer op, waardoor ook kleinere campagnes mogelijk zijn, zonder dat je campagne daar minder effectief van wordt. Integendeel: doordat onze radioreclame tarieven het laagste liggen in heel Nederland heb je ook veel sneller rendement van je campagne.