STER Radio | Switch Network

Wat is STER?

STER is het reclamebedrijf bij de Nederlandse Publieke Omroep. STER staat voor Stichting Etherreclame en richt zich op radio, TV en online advertenties. De inkomsten van de STER komen ten goede aan de Nederlandse staatskas.

Probeer het STER alternatief: Switch

STER is relatief duur. Je kunt dezelfde doelgroep veel goedkoper bereiken met Switch. Probeer het helemaal gratis:

Start gratis

STER

STER heeft een gigantisch bereik omdat alle NPO zenders op radio en TV bij STER horen. De STER probeert met toegankelijke prijzen de advertentiemarkt een beetje open te breken en slaagt daar redelijk in.

Wat valt er onder STER?

Voor radio gaat het om: NPO Radio 1, NPO Radio 2, 3FM, NPO Radio 4 en NPO Radio 5. Voor TV gaat het om NPO1, NPO2 en NPO3. Sinds 2024 zijn de zenders van ORN (Omroep Reclame Nederland) ook bij de STER opgenomen.

Waarom adverteren bij STER?

STER Adverteren doe je vooral om een wat oudere doelgroep te bereiken. Denk aan ouders met kinderen die het huis uit zijn gegaan. Adverteren op Radio 2 of andere zenders kan relatief toegankelijk zijn omdat STER campagnes vanaf 10.000 euro accepteert.

Wat is het verschil tussen STER en Switch Network?

In bereik is STER groter dan Switch. Wel is het startbudget bij Switch Network veel lager dan bij STER. Daardoor kan de drempel wat hoger zijn om bij STER in te stappen. Het voordeel van STER is dat er een aantal hele grote zenders zijn, waardoor je met 1 campagne al veel mensen kunt bereiken.